& Cyberformans

MASS MESS// Upstage project

10.10.2010. Elektrika, Pančevo
Jelena Lalić i Katarina Urošević Đorđević

Značenje simbola šifruje poruke kao totalno irelevantne, kroz binarne brojeve koji mogu reprezentovati bacanje novčića ili sudbinu univerzuma. Bez obzira na korist od konteksta koji je utisnut. Koncipirana na ovaj način informacija je nezavisana od konteksta, od verovatnoće funkcija bez dimenzija, nematerijalna i često bez značenja. U proučavanju strukture mass medija i nezavisnosti u hierarhiji informacija bez centra, u potrazi za ravnotežom između realnosti i fikcije, kako u tom konfliktu pronaći suštinu narativa? Mass – mess je prostor relativnih značenja konstruisanih na mreži i problematizuje aktivističku umetnost kroz medijske fragmente.

http://upstage.org.nz/blog/?page_id=765

http://upstage.org.nz/blog/?page_id=1043#mass-mess

MASS MESS

 

UpStage/ 090909/ Cyberperformans/ real-time projekcija/Upstage project09.09.2009. Elektrika, Pančevo
09 NOVE TEHNOLOGIJE – Galerija savremene umetnosti Pančevo
Тhe DISH
Jelena Lalić i Katarina Urošević Đorđević
09 NOVE TEHNOLOGIJE – Galerija savremene umetnosti u Pančevu – The Dish, kao metafora, je mesto izvan klasičnog vremena i prostora, mesto koje ima svoje specificno temporalno vreme, sačinjeno od digitalnih fragmenata, mesto novog prostora, paraprostora, hiperprostora, čiji je paradoks zapravo njegova specifična interaktivnost. Virtuelna kuhinja je prelazak metafore u metamorfozu. Virtuelna kuhinja je odraz SF sadašnjosti, jer slike prošlosti su se izmešale kroz različite simulakrume, priče, diskurse i subjekt je postao još jedna utopijska konstrukcija kao i njegova istorija.
Sajberperformans The Dish izveden je 09.09.`09. godine u Galeriji Elektrika Kulturnog centra Pančeva, a preko interneta i web-orijentisane platforme za internet performanse u realnom vremenu pratili su ga svi posetioci online festivala UpStage. The Dish je ponovo izveden u Galeriji savremene umetnosti na otvaranju izlozbe “Nove tehnologije” 09 i putem interneta. Posetioci izložbe i sajta (http://upstage.org.nz) mogli su da se bolje upoznaju sa konceptom UpStage festivala i mogucnostima ovog software-a.

 

 

3WDS14 – Waterwheel World Water Day Symposium 2014
#33 session – VOICE OF THE FUTURE 5
http://water-wheel.net/
by Jelena Lalić
performance
Walk along the Water

With teenage students – High school “Uroš Predić” PANCEVO:

Teodora Peško
Sonja Đuretanonović
Jovana Nikolić
Jovana Ninković
Neda Božić
Nikola Pejaković
Vojislav Petković
Art teachers: Ivan Pavlov, Mirela Abramović Đorđijevski

http://blog.water-wheel.net/2015/02/e-book-water-views-3WDS14.html
http://r.water-wheel.net/3wds14ebook.pdf